vrijdag 30 december 2022

Terugblik op 10 jaar onderwijswetenschappen blog: Wat zijn de meest populaire posts? (Deel 5)

   

Ongemerkt is er in 2022 een jubileum gepasseerd: het onderwijswetenschappen blog bestaat 10 jaar! Het einde van het jaar is een mooi moment om terug te blikken op 10 jaar blogposts over onderwijs, onderzoek en meer. Wat waren de 10 meest gelezen blogs in die 10 jaar tijd?

Vandaag sluiten we deze terugblik af met de twee meest gelezen posts van het blog:

Nummer 2: Devil's advocate. A plea against Prince Ea (13 oktober 2016, 14625x gelezen)

Kent u deze nog? De Youtube video van Prince Ea waarin hij "het schoolsysteem" aanklaagt. Eens in de zoveel tijd gaat een video zoals deze viral. Casper analyseert in deze blog de retorische trucs waar Prince Ea gebruik van maakt in deze video. Trucs van het niveau: "Kijk eens een auto van 150 jaar oud en kijk hier een moderne auto. En kijk nu eens naar deze foto van een klaslokaal van 150 jaar geleden en naar deze foto een modern klaslokaal. Waarom is hier zo weinig veranderd?". 

Nummer 1: Wat scholen allemaal moeten (25 april 2018, 15934x gelezen)

De absolute kiloknaller van ons blog: Deel 1 van Caspers lijst van zaken die allemaal in het schoolcurriculum gestopt moeten worden. Opvallende zaken: de juiste zithouding leren, drugslessen en schaken. 


Tot zover deze terugblik op 10 jaar blogposts over onderwijswetenschappen, onderwijs en onderwijsonderzoek. In januari zijn we weer terug met verse blogs! Dank voor het lezen en een mooi 2023 gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten